Historik

Jag har alltid lagat mat och bakat, jag gillar att botanisera i kokböcker, leta recept, prova och lära mig nya saker. Intresset kommer från mina föräldrar då jag och min lillebror fick lära oss i unga år att hjälpa till i köket. I början var det mest för att få slicka skålen med sockerkakssmeten, men efterhand lärde vi oss mer och mer och våra föräldrar uppmuntrade oss att utvecklas.

Numera lagar jag mat och bakar både för att jag själv gillar det och njuter av att fixa och dona i köket, men även för att kunna ge min familj bra mat utan en massa tillsatser och onödigt socker. Jag väljer hellre att göra saker från grunden än att göra snabbversioner på halvfabrikat. Med planering och en hjälpsam familj tar det oftast inte mycket längre tid att göra det från grunden än att ta den snabba vägen.

Bloggen startades i julveckan 2018 efter att min blogg om jultraditioner av olika anledningar las ner och plockades bort från nätet. De första recepten som jag skrivs in här var just julrecept med bilder som jag hade liggandes. Från början var bloggen mest för mig och i förlängningen när barnen blir äldre även för dem, men fler och fler uppmärksammade det jag postade här och när jag började posta bilder på Instagram på det jag lagar och bakar blev följarna än fler. Recepten som jag postar kommer antingen från de receptsamlingar jag har sparat från min släkt eller från tidningar, tv program eller hemsidor. Jag postar alltid länk till ursprungsinlägget om receptet finns på nätet och de bilder som finns i bloggen är fotograferade av mig. För mig finns det inget ändamål att visa vad jag kan utan bloggen är i första hand för familjen och om någon finner inspiration från bloggen eller Instagram blir jag bara glad.

Under 2018 postade jag 25 recept, vilket känns helt ok för en blogg som startades 22 december samma år. 2019 blev en markant ökning av inlägg (139) och även en djupdykning i brödets underbara värld. Inför 2020 finns det en del saker som jag vet att jag kommer att prova, jag har en del recept sparade som ska provas och jag har lite tankar på nya bröd och tårtor bland annat. Jag studerar för tillfället och min sista termin startar nu i dagarna, så det kanske blir en examenstårta i juni innan arbetet börjar…

Lite mer statistik

ReceptAntal
Bröd33
Efterrätt22
Förrätt2
Godis2
Husmanskost13
Jul24
Kakor 70
Maträtter 48
Mellanmål 4
Midsommar 1
Sylt & saft 4
Tillbehör 12
Tårtor 6
Summa205

Etiketterna som jag använder i inläggen gör att man kan samla recept som innehåller en viss ingrediens eller som tillagas/bakas på ett speciellt sätt. Just nu finns det 256 etiketter i de 205 recepten som finns i bloggen. Längst ner på sidan finns det även en sökfunktion, en tabell med alla recepten i alfabetsordning och en med alla etiketterna i alfabetsordning.