Planen för dagen var en slapp mellandag då vi var hos vänner igår och imorgon ska vi inviga säsongen på Liseberg. Så jag passade på att göra en krämig pasta på kalkonbacon och ost som fick koka ihop sakta under tiden pastan kokade. Jag hade både pizzaost och gratängost men valde istället att göra såsen med port salut, vi fick med den när vi köpte en blandlåda med ost och barnen gillad e inte den som vanligt pålägg, I pastasåsen blev den dock väldigt lyckad.

3 förpackningar kalkonbacon
1 gul lök
4 dl vispgrädde
125 gram riven ost
4 portioner pasta

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, dela kalkonbaconet i cm tjocka bitar och hacka löken fint. Värm en gjutjärnsgryta med lite olja och stek sedan kalkonbacon tills den får lite färg, plocka upp den och stek löken tills den börjar bli lite genomskinlig. Häll tillbaka kalkonen och häll samtidigt på vispgrädde och låt allt koka upp. Riv osten grovt och rör ner lite i taget under tiden som pastan kokar färdigt. När pastan är färdig vänds den i såsen och allt serveras direkt.