Bakpulverpizza

Fredag och arbetsveckan är slut, kvällsmaten på fredagar brukar vi göra något speciellt för att fira att det är helg. Oftast blir det dock pannkakor då barnen älskar det, ibland blir det buffé och ibland grillat. Just idag tänkte jag att vi kunde ha pizza, jag kom tyvärr på det för sent så jag hann inte göra en vanlig pizzadeg. […]

Kycklingbolognese

Detta är ingen regelrätt bolognese då den inte innehåller morot, rotselleri eller vin, den innehåller istället palsternacka och balsamvinäger. Det som är viktigast är att det är ingen köttfärssås utan det ska verkligen vara en ragu, en köttgryta som ska få koka under lång tid för att smakerna ska komma fram mer. Denna rätt är heller inte gjord på högrev […]

Fredriks sirapslimpa

Vår yngsta dotter älskar sirapslimpa och jag har testat lite olika recept utan att hitta ett som hon gillar och som blir en naturlig ersättning till bröd från affären. Här är ett recept från Fredriks fika som han kallar Sirapslimpa – Godaste limpan och resultatet blev en mjuk välsmakande limpa som dottern älskar. Det här blev verkligen en limpa som […]

Zebrakaka

Det är i grund och botten samma recept som till tigerkaka, bara lite mer planering när smeten hälls i formen. Idag fick barnen välja och det blev den guldiga formen från Nordic Ware som valdes. Effekten hade nog blivit bättre i en springform men när barnen vill vara med får kapitulera och gå på deras linje. Kakan blev jättegod och […]

Scones

Ett klassiskt bakverk från Storbritannien där scones ofta serveras till frukost eller afternoon tea. Det är ett sötat bröd bakat på bakpulver som inte ska jäsas utan bara blandas ihop, formas och sedan gräddas. Scones kan se ut på många olika sätt, ibland som dessa jag gjorde idag och ibland kan man göra i formar och serveras med marmelad mellan. […]

Äppelpaj med mycket knaprig smuldeg

Söndag igen och det fick bli en liten paj att fira in den kommande veckan, denna gången blev det en äppelpaj. Jag letade en bra stund innan jag hittade någon som såg god ut. Jag gillar när det är lite knaprig smuldeg och gärna att det är mycket smuldeg. Jag hittade denna på bloggen lovelylife, upplagd av Linda Hansson, och […]

sv_SESwedish