Pasta med kyckling och broccoli

Detta är en rätt som vi ofta lagar, som blir perfekt att ha med till jobbet/skolan och värma i mikron. Viss mat blir ju tyvärr lite tråkig när man värmer upp den, men pasta fungerar ofta rätt bra bara det är ordentligt med pastasås i. Rätten är dessutom väldigt lätt att laga och resultatet blir bättre efter den förvarats i kylskåpet en dag.

Knäckig hallonpaj

Det kändes som det var dags att baka en paj idag och det som fanns tillgängligt hemma var hallon, så det fick bli en knäckig paj med havregryn från köket.se. Resultatet blev en mycket fin paj, med lite knäckig smak i skalet, men inte hård som en vanlig knäckig paj. Idag använde jag frysta hallon vilka avger rätt mycket vätska, resultatet kanske blir helt olikt om man istället använder färska hallon.

Skogaholmslimpa

En av de limpor vi ofta köpte förr var Skogaholmslimpaoch igår när jag satt och letade efter bröd att provbaka hittade jag detta på Fridas bakblogg. Resultatet blev ett mjukt och gott bröd som jag kommer att baka fler gånger, det ära alltid bra att kunna alternera sig lite i de bröd man bakar. Receptet är på varm degvätska, men jag föredrar att baka bröd på kall deg vätska så jag skriver med de ändringar som jag har gjort.

Gräddsås

Till husmanskost som serveras med potatis är basen här hos nästan alltid brunsås eller gräddsås. Jag har en standard sås som jag gör för det mesta med god smak och som passar till det mesta. Basen är antingen buljong eller fond, jag gör den oftast på fond då jag inte kokar någon buljong just nu. Smaken kan variera något beroende på vilken fond man använder eller vilken sorts buljong, jag försöker hålla mig till kött- eller kalvbuljong/fond när jag gör denna såsen.

Köttbullar i ugn

Planeringen inför julen är påbörjad och jag har letat efter lite tekniker för hur man lättast tillagar köttbullar i större mängd. Att steka de i stekpannan tar en massa tid och brukar inte bli jättebra resultat. Detta recept är ett helt vanligt basrecept med salt och vitpeppar som krydda som jag hittade på Mitt kök som blev både goda att äta, hade fin konsistens och var lätta att spritsa ut på plåten.

Snickersfudge

Nu när det börjar närma sig jul kände jag att jag ville prova lite av de recept som jag har liggandes. Jag har inte så många recept på julgodis, men detta receptet såg lovande ut. Receptet hittade jag på Hannas bageri och jag tog med mig resultatet och bjöd min praktik. Rent spontant kan man säga att fudgen blir väldigt söt med dessa ingredienser, en bit var precis lagom att ta efter kaffet på lunchen. Eventuellt kommer jag att testa detta receptet igen fast med salt lakrits istället för snickers.