Wokgryta

Här kommer ett recept som är påhittat av oss, rätten blir en svensk variant på någon asiatisk rätt utan massa kryddor, lime, fisksås, vinäger och koriander. Rätten blir en perfekt att ha som matlådor då den precis som köttfärssås blir bättre efter någon dag i kylskåpet. Här använder vi tacokrydda för att få lite smak, men man kan även testa med andra kryddor eller kryddblandningar.

Mjuk pepparkaka med gräddfil

När jag köpte min första form från Nordic Ware letade jag en del recept som var översatta till svenska speciellt anpassade för dessa formar. Med bland de recepten fanns denna mjuka pepparkaka med de vanliga kryddorna och sedan gräddfil i. Jag kände att jag var tvungen att testa och nu inför första advent kändes det som helt rätt att prova det.

Äppelpaj med tosca

Vi hade lite äpplen kvar som barnen inte ville ha till sin mellis idag, jag började kolla runt lite vad man skulle kunna göra för någon ny spännande paj och började söka på internet. Jag har vissa sidor jag ofta återkommer till då jag vet att resultatet alltid blir bra om man följer receptet, så jag ramlade rätt snart in på Fredriks fika och hitta denna lockande paj med ett täcke av tosca.

Kalljästa lussekatter

Äntligen dags att baka lussekatter och i år har jag lärt mig oerhört mycket om bakning och känner mig säker i hur jag får bra resultat. Jag har mitt grundrecept som finns med sedan innan, men nu kör jag kalljäsning, bättre mjöl och lite annan teknik när jag bakar ut lussekatterna vilket gav riktigt bra resultat direkt. Receptet kommer från den underbara boken 7 sorters kakor och kallas Mormors saffransbröd.

Pepparkaksmuffins

Julen kommer allt närmare och jag älskar att testa nya recept med anknytning till julen. Denna muffins trodde jag att jag skulle kunna göra en cupcake av med dekorerad frosting över, men de växte och blev för toppiga för att försöka få en snygg frosting på toppen. Men smaken av pepparkaka satt perfekt och de var oerhört lätta att baka. Kommer bli fler gånger och då får barnen hjälpa till med.

Pasta med kyckling och broccoli

Detta är en rätt som vi ofta lagar, som blir perfekt att ha med till jobbet/skolan och värma i mikron. Viss mat blir ju tyvärr lite tråkig när man värmer upp den, men pasta fungerar ofta rätt bra bara det är ordentligt med pastasås i. Rätten är dessutom väldigt lätt att laga och resultatet blir bättre efter den förvarats i kylskåpet en dag.