Wallenbergare

Barnen i familjen Bråberg älskar potatismos, köttbullar, gräddsås och lingonsylt vilket vi gärna lagar till dem. Men ibland kan det vara gott att varva med något annat, att bredda sig lite och ha fler rätter att kunna laga till middag. Efter lite letande fick det bli Wallenbergare som serverades med potatismos, gröna ärtor och baby majs. Receptet hittade jag denna gången på Coop.se

Kalljästa ostfrallor

Jag ville testa en ny variant av ostfrallor och hitta dessa som jäser över natten i kylskåpet som jag bara var tvungen att testa. De flesta bröd och bullar jag bakar ändrar jag så jag bakar med kall degvätska och jäser länge i rumstemperatur, men ibland kan det vara kul att testa lite nytt och se skillnaden. Receptet till dessa ostfrallor hittade jag på Vin & mat guiden och receptet är upplagt av Ylva Lindgren

Äppelpaj med salt knäcketäcke

Svenska äpplen finns fortfarande i överflöd och vad kan vara fel en måndag när man går in på vecka tre av vab att baka en äppelpaj. Man måste förgylla även vardagen för att komma genom dessa tråkiga tider med Corona som härjar och de begränsningar som allmänheten har på sig att följa. Detta receptet hittade jag hos Yayas som drivs av Johanna Ljungqvist.

Ostfrallor

När det är helg vill man ibland lyxa till det lite extra, efter två veckor med vab kändes det som detta var ett perfekt tillfälle att baka lyxiga ostfrallor. Jag hade en del olika recept som jag valde mellan (de andra kommer kanske att testas senare med) men det som föll mig mest i smaken kallades Magiska ostfrallor och det hittade jag hos Victorias provkök. Resultatet blev härliga luftiga och smakrika frallor som hela familjen gillade, så topp betyg från oss.

Jordgubbssmoothie

Med barnen hemma från förskolan måste man ju variera mellisen, det går inte alltid att bara skiva upp frukten som de ska få utan man får variera sig. Hittills har det mest varit att göra fruktskålar med olika blandningar av säsongens favoriter. I dag när vi skulle ha mellis sken solen underbart och det kändes som om det var vår i luften, det var lite för kallt att sitta utomhus, men i soffan satt vi och balkongdörren på vid gavel som släppte både in fågelkvitter och friska vindar. Receptet på denna smoothie kommer från Coop, jag kommer att försöka hitta fler kombinationer som fungerar för att kunna erbjuda barnen smoothies oftare.

Frasvåfflor

Två dagar för tidigt, men med två barn som i dessa Coronatider inte fick vara på förskolan så kändes det som att pappa behövde fixa en speciell mellis idag. De flesta har sitt specialrecept när det kommer till våfflor, men det jag har använt på senare tid har inte resulterat i varken frasiga eller jättegoda våfflor. Receptet hittade jag hos Cecilia Hansson i hennes blogg Homemade Stockholm.