Köttfärslimpa med gräddsås

Ibland vill jag laga rätter där det mesta sköter sig själv, perfekt som i detta receptet med lite förberedelser och sedan sköter sig allt i ugnen. Köttfärslimpa har jag lagat ett par gånger men det blir ofta lite för torr i min smak och faller i bitar när man delar den. är jag hittade detta receptet på Zeinas kitchen var jag bara tvungen att testa och hela familjen älskade resultatet. Denna kommer att göras fler gånger framöver.

Frukostfrallor med sesamfrö

Jag gillar att baka frallor, tycker det är ett smidigt sätt att få med sig frukost eller mellis till jobbet eller skolan. Jag försöker förnya mig och testa nya recept lite då och då och på senare tid har det blivit en del med sesamfrö som garnering. Jag gillar smaken och att det blir inte så söligt och smuligt som det kan bli med vallmofrön. Detta receptet hittade jag hos Jennys Matblogg och de kommer att bakas flera gånger hos oss, som alltid testade jag kall degvätska och skriver receptet utefter det.

Kycklinpasta

Fortsatta distansstudier på grund av Covid-19 innebär att maten lagas hemma och det blir inte samma behov av matlådor som innan. Denna enkla kycklingpasta är perfekt att göra på rester efter antingen hel grillad kyckling eller ugnsstekta kycklingbitar. Såsen ä gjord på sådant man för det mesta har hemma och nu när sommaren kommer och vi har egna spenatplantor var jag tvungen att blanda i några i såsen både för färg och smak.

Kokostoscakladdkaka

En kladdkaka täckt med kokostosca, läs det en gång till… Vattnas det i munnen? Det borde det gör för wow vilken underbar kaka detta blev. Jag tackade för tre veckors praktik på en vårdcentral med denna kaka idag och alla blev förälskade i den. Det blev knappt något kvar till de som var lediga idag och kommer i morgon… Receptet hittade jag på Lindas bakskola och denna kaka kommer att bakas flera gånger hos oss.

Jordgubbskaka

En kaka med färska jordgubbar som är kladdig i mitten och har knapriga kanter låter som en efterrätt helt i min smak. Resultatet blev lite som en kladdkaka i konsistensen med smak som påminde om kola, nästa gång kommer jag att blanda ut jordgubbarna med hallon då den blev lite i sötaste laget. Receptet kommer från sidan receptfavoriter.se som drivs av kocken och matskribenten Henrik Mattsson.

Saftig kycklingfilé

Ett recept på kyckling som både smakar väldigt gott och som dessutom blir väldigt saftig. Hemligheten bakom är tillagningssättet där man steker kycklingen på hög värme en kort stund och sedan tillagar den färdigt i ugnen. Receptet kommer från Zeinas kitchen och jag ändrade lite i marinaden på grund av att jag inte hade rätt sorts vinäger hemma och marinaden jag gjorde fick godkänt av hela familjen.