Kall sås på crème fraiche och fond

Jag har börjat kolla runt efter alternativa såser att göra, oftast blir det en vanlig gräddsås men det kan vara bra att ha lite fler varianter i bland recepten. Denna kalla sås fungerar perfekt till kyckling och som dipp till gurkstavar, jag skulle kunna tro att den även passar perfekt till grillat kött av alla olika slag. Receptet kommer från […]

Pankopanerade järpar

Barnen älskar köttbullar men jag försöker varier de rätter som vi lagar här hemma, så när jag hittade detta receptet på Mat & Pyssel var jag bara tvungen att prova. Järparna är smaksatta med dijonsenap och vitlök och sedan rullad i pankoströbröd. Tills dessa järpar serverades färskpotatis, gräddsås och en enkel grön sallad. Dessa järpar blev väldigt lyckade och barnen […]

Fyllda baconlindade champinjoner

När jag grillar brukar jag göra en del tillägg när grillen ändå är framme, det kan vara sparris, ananas eller andra tillbehör. Detta tillbehör berättade en kollega till mig om för ett tag sedan och jag hade tänkt göra det på grillen. Tyvärr var det inget jättebra väder och jag testade göra de i ugnen istället med bra resultat. Här […]

Vegetarisk pasta

Jag är inte bra på att laga vegetarisk mat, jag känner personligen att det saknas något och jag får inte den tänkta mätthetskänslan. Men ibland försöker jag variera mig och här har jag gjort ett försök att göra en krämig välsmakande vegetarisk pasta. Jag valde ut ingredienser som jag vet fungerar tillsammans och resultatet blev klart över förväntan. 400 gram […]

Rucolasallad

Ibland kan det vara bra att bryta av en rätt med något lite syrligare för att få en bättre sammansättning. Pasta kan ibland bli lite enkel i smaken speciellt om man gör en vegetarisk version. Här kombineras den lite peppriga smaken från rucolan med äppelcidervinäger och salt för att runda av till exempel pasta. 150 gram rucolasalladÄppelcidervinägerOlivoljaSalt Häll rucolan i […]

sv_SESwedish