Kasslergratäng med smak av pizza

Med bra pris på kassler kände jag att det var dags att testa detta recept som jag har sparat undan ett bra tag nu. Kombinationen med kassler, oregano, basilika chilisås och vitlök blir helt underbar, barnen var lite skeptiska tyvärr men det innebär ju bara mer till övriga familjens lunchlådor till veckan som kommer. Receptet hittade jag på Jennys matblogg, […]

Mammas himmelska rabarberpaj

En rabarberpaj med ett härligt marängtäcke över en rabarberkompott till helgens fika, hur bra låter inte det. Det som gör den ännu bättre är att den var väldigt lätt att baka så alla borde kunna testa denna underbara paj. Receptet hittade jag på Tasteline och resultatet blev lika gott som vi hade föreställt oss det. en frasig pajbotten, lite härligt […]

Grytbröd på plåt

Idag hade vi pasta till middagen och jag gillar att ha nybakat bröd att doppa i såsen när jag äter pasta, morgonen började således med att jag letade efter recept på bröd som kunde passa till det. Jag var inne på att det skulle vara brytbröd av något slag och efter lite letande hittade jag detta receptet från Lindas bakskola. […]

Lyxig hallonpaj

Ibland får man passa på när tillfälle ges och när man hittar frysta svenska hallon i frysen så måste man ju bara göra en paj på de. I julas fick jag en pajform med löstagbar kant och perforering som skulle enligt beskrivningen ge frasiga pajer, jag har inte lagat så många frasiga pajer utan mer pajer utan någon botten. Så […]

Hokkaido

Hokkaido är ett väldigt mjukt bröd från japan, det liknar lite brioche i stilen och det brukar kallas japanskt mjölkbröd. Jag har börjat leta efter recept från alla världens hörn för att berika min kunskap men även för att kunna laga och baka intressant mat och bröd till familjen. Receptet hittade jag på Cake by mary som finns på Allt […]

sv_SESwedish