Pastasås med kallrökt lax

Pastarätter brukar jag ofta laga minst en gång varje helg då det för det mesta blir över till lunchlådor och maten blir god att värma dagen efter. Denna laxpasta hittade jag för ett tag sedan på Zeinas kitchen när jag satt och letade andra saker, det som lockade var att den är gjord med kallrökt lax. De andra recepten jag […]

Rabarbersylt

Jag har testat göra massvis med saker med rabarber men detta blev första gången som jag kokar sylt på rabarber. Jag själv gillar syrligheten som man får från rabarberna, det ska bli intressant att se vad barnen tycker om denna sylt, de vill oftast bara ha jordgubbssylt. Receptet hittade jag på Skillnadens trädgård, en blogg som Sara Bäckmo driver där […]

Svartvinbärsgelé

Till kött gillar jag att ha gelé, gärna vinbärsgelé, förra året testade jag att göra gelé på röda vinbär för det var det jag fick ta i. I år fick vi tag i både röda och svarta så då fick det bli att testa koka gelé på svarta vinbär istället. Receptet jag använder denna gången kommer från Mitt kök och […]

Blandsaft

När det är skördetid gäller det att passa på att ta vara på frukter, bär och grönsaker, i veckan fick vi tag i lokal producerade vinbär, jordgubbar och rabarber. En del jordgubbar och vinbär åts direkt men för att de inte skulle bli dåliga fick jag safta och sylta en del. Först på listan var det saft och då blandsaft […]

Knäckig blåbärspaj med vit choklad

När det är semester måste man få chans att lyxa till kvällsfikat även en måndag. Vi hade en hel del blåbär kvar efter helgen så det behövdes dessutom bara lite extra handling så fanns allt hemma. Receptet hittade jag på Hannas bageri som drivs av Hanna Rydström Noring. Kombinationen av blåbär, vit choklad och till det ett härligt kolasmakande knäckigt […]

Kyckling garam masala

Ledig helg och början på semestern med nära 30 grader mitt på dagen, vad gör man då till middag? Jag valde det snabba alternativet och vi hade lätt lunch med sallad, gurka, mackor och kräm, med det valet var kvällsmaten desto viktigare. Jag hade kyckling och crème fraiche hemma så jag funderade på om jag skulle ta och göra en […]

sv_SESwedish