Lördag och planen var att börja plocka fram utemöbler och försöka få till vår balkong, därav planerades en snabb och enkel rätt. Nu blev vädret inte vad som hade lovats och vi valde att bara plantera det vi hade köpt i de krukor de ska vara i och sedan fick det räcka. Maten var planerad sedan innan så den blev det samma, här är den gjord på enklaste möjligaste sätt med färdig pesto, nästa version blir med egengjord pesto. Receptet har jag hämtat på Barillas hemsida.

350gram pasta (spagetti eller tagliatelle)
180 gram pesto
40 gram pinjenötter
Färsk basilika

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, torrosta under tiden pinjenötterna i en stekpanna med teflonbeläggning. När de fått lite färg ställs de åt sidan.
Häll peston i en skål, tillsätt några matskedar pastavatten och rör till en slät konsistens. Häll av pastan och blanda den sedan med peston. Lägg upp på tallrikar och toppa med pinjenötter och basilikablad