Ensam hemma med barnen och fullt upp med förberedelser inför julen då blir det bra ed något snabbt och lätt. Ofta blir det pasta av något slag, väldigt ofta pasta Carbonara men idag ville jag testa något nytt. Dagens rätt är vad som fanns i kylen och skafferiet och resultatet blev väldigt bra och mättande. Jag gjorde en rätt stor sats så nu har vi matlådor att ta med till jobbet de sista dagarna innan julledigheten börjar.

750 gram kycklingfärs
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
3 dl grädde
2 msk dijonsenap
1 msk kycklingfond
1 burk strimlade soltorkade tomater
400 gram pasta av valfri sort
Parmesan

Hacka vitlök och rödlök fint, värm en gjutjärnsgryta och stek löken mjuk i smör. När löken blivit mjuk hälls kycklingfärsen i, rör om utan att finfördela färsen allt för mycket. När färsen fått färg hälls grädde, dijonsenap och kyckling fond i, låt koka upp och småputtra under tiden pastan kokar. Om såsen blir för tjock kan du hälla i mer grädde eller pastavatten.

Smaka av med salt, peppar och socker, strö parmesan över innan rätten serveras.