En oerhört snabb rätt som man kan utveckla till något väldigt avancerat om man vill. Idag valde jag mellanvägen med passerade tomater i förpackning och vanlig spagetti. Om man vill öka på nivån lite mer kan man göra egen pasta och passera tomterna själv och då självklart välja plommontomater som det skulle varit i Italien. Grundreceptet jag utgick från kommer från Allt om mat där Mathias Dahlgren delar detta enkla recept på en väldigt välsmakande pastarätt.

500 gram pasta av valfri sort
1 vitlöksklyfta
500 gram passerade tomater
100 gram parmesan
Basilika

Koka upp pastavattnet och var inte snål med saltet, lägg i pastan, rör om och låt sedan pastan koka enligt anvisning på förpackningen.
Skala och krossa vitlöken, värm en stekpanna med olivolja och stek vitlöksklyftan gyllene. Häll på de passerade tomaterna och sänk värmen, låt såsen puttra i några minuter och plocka sedan upp vitlöken. Häll av pastan och häll i den i pastasåsen. Smaka av med salt och peppar, blanda ner basilikan och strö över parmesan.