Även dagens middag blev lite enklare där köttet först steks och sedan lagas allt färdigt i ugnen. Jag gillar inte kokt potatis speciellt om det ska göras matlådor av resterna, då blir det ofta klyftpotatis istället. Till helgen hade jag hittat en rätt på recepten.se där man gratinerar fläskytterfiléer med ost tillsammans med klyftpotatis och jag vara bara tvungen att testa det. Till rätten serverade jag en enkel sås baserad på buljongtärning och grädde och en vanlig enkel sallad.

600-800 gram fläskytterfilé
2 paket bacon
Cirka 100 gram lagrad ost
1 kg fast potatis

Sätt ugnen på 225°, ta fram en långpanna, lägg bakplåtspapper i botten. Klyfta potatisen och häll i de i långpannan, salta och häll olja över allt och rör runt potatisen så alla får olja och salt på sig. Sätt i långpannan i 20 minuter och plocka fram fläskytterfilén, skär den i cirka 3 cm tjocka skivor. Linda baconskivor runt varje medaljong och stek de sedan på medelhög värme ett par minuter per sida så fläskfilén får färg. Sänk värmen och stek några minuter så de blir genomstekta.
Ta ut långpannan och för klyftpotatisen ut i hörnorna, placera fläskfilén i mitten och skiva osten över medaljongerna. Gratinera i cirka 5 minuter och servera sedan med gräddsås och sallad,

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift