När vår familj äter taco blir det alltid tacofärs över, oavsett hur lite eller hur mycket färs vi steker. Den senaste tiden har det mest blivit att den färsen används till paj som vi tar med till lunch på vardagarna men denna helgen ville jag testa något annat, något nytt. På Zeinas kitchen hittade jag ett recept på en krämig tacopasta som lät helt underbar med relativt få ingredienser och allt, även pastan, kokades i samma gryta. En rätt helt i min smak där man både tar hand om rester och minkar ner på disken med, toppbetyg för det. Receptet beskrivs med köttfärs, har du som jag tacofärs över tas kryddningen bort.

400 gram pasta (gärna farfalle)
400 gram köttfärs
1 gul lök
1 påsa tacokryddor
400 gram krossade tomater
2 msk tomatpuré
150 gram riven ost (jag hade mozzarella i kylen)
Cirka 6-7 dl vatten
Salt och peppar

Hacka löken och stek i olja, vänd i färsen och bryn under omrörning. Tillsätt tacokrydda, stek lite till och vänd sedan i krossad tomat, tomatpuré och vatten. Smaka av med salt och peppar och låt sedan såsen puttra under lock i cirka 20-30 minuter. Häll i pastan och sänk värmen, lägg på locket på grytan och låt allt sjuda långsamt tills pastan mjuknat. Om det känns torrt i grytan efter en stund kan du späda med lite mer vatten. När pastan har mjuknat vänds osten i, rör om så den smälter och servera den direkt med finhackad koriander eller persilja

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift