Alla har vi olika formar som vi favoriserar när vi bakar sockerkaka, jag har en form som liknar den min mormor använde som jag ofta använder när jag bara ska göra en snabb enkel sockerkaka till fikat. Jag har även ett par formar av märket Nordic Ware som jag älskar att baka i, deras formar är rätt stora så man får oftast göra en större smet för att den ska fylla formen. För ett tag sedan hittade jag ett recept på en helt vanlig sockerkaka anpassad för Nordic Ware. Idag använde jag min Nordic Ware Crown bundt som de lanserade i samband med deras 70-års jubileum. Receptet som får en liten extra bra smak med lite salt i kommer från Kostymbagaren.

5 ägg
3 ¾ dl strösocker
2 msk vaniljsocker
150 gram smör
1 ¾ dl mjölk
5 ¼ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ tsk salt

Sätt ugnen på 160 °, varmluft.
Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt, smält smöret och låt svalna lite. Blanda det sedan med mjölken och vänd ner i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke och vänd försiktigt ner det i smeten.
Smörj en sockerkaksform med mjukt smör och fyll formen med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 40 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.