Jag köpte svenska vita bönor och Kidneybönor för ett tag sedan men jag ville göra något annat än chili con carne. Jag har letat länge utan att egentligen hitta ett recept som jag ville testa men i veckan som gick fick jag inspiration och efter eget huvud fixades denna rätt. Det blev lite ta det som fanns tillgängligt och fixa med det jag hade köpt vid veckohandlingen. Så kycklingbröstfilé, kidneybönor, vita bönor, lök och champinjoner som stektes tillsammans med tärnad potatis och slantad morot. Därefter kokades allt tillsammans med crème fraiche och äppelmust. Hela familjen gillade receptet och det kommer definitivt att lagas igen.

1 gul lök
2 klyftor vitlök
900 gram strimlad kycklingbröstfilé
3 potatisar
3 morötter
1 förpackning Kidneybönor (380 gram)
1 förpackning vita bönor (380 gram)
2 dl Crème fraiche
1 ½ dl äppelmust
160 gram champinjoner
1 msk kalvfond

Hacka löken fint och stek den på medelvärme i en gjutjärnspanna tills den blir mjuk, häll i de strimlade kycklingfiléerna, hacka vitlöken fint och häll i den med. Höj värmen och stek tills kycklingen fått färg, under tiden skalas morötter och potatis, morötterna slantas och potatisen tärnas i lagom stora bitar. Häll i potatis och morötter, rör om och låg allt steka i cirka 10 minuter, glöm inte rör om då och då.
Skölj bönorna enligt anvisning på förpackningen och häll sedan ner de i grytan tillsammans med äppelmust, crème fraiche och fond. Låt allt koka upp, sänk värmen och låt allt sjuda i ytterligare 10 minuter innan rätten serveras tillsammans med en grönsallad.