Det finns redan ett recept på Carbonara i receptsamlingen men den versionen är med grädde vilket är fel om man kollar vad som ska ingå i en Carbonara. detta receptet är en riktig Carbonara, jag fick bara försvenska det när jag gjorde maten då jag inte hade någon pancetta hemma utan bara bacon. Receptet hittade jag på köket.se och det är Isabella Morrone som lagt upp det. Det är ett rätt enkelt recept som går snabbt att göra, detta kan bli en klar favorit när tiden är knapp för att laga till något. Det är lite förvånansvärt att en rätt med så få ingredienser kan bli båda krämig och oerhört god.

400 gram spagetti
4 äggulor
200 gram pancetta (här tog jag 2 paket bacon)
30 gram pecorinoost
30 gram parmesanost
Svartpeppar

Koka spagettin cirka 3 minuter kortare än vad det står på förpackningen, skär pancettan i småbitar och stek den i en stekpanna utan fett tills den blir krispig. Lyft upp och lägg åt sidan, låt fettet vara kvar i pannan. Riv pecorinoosten fint och vispa ihop den med äggulorna och rikligt med nymalen svartpeppar. Häll i cirka 3 dl pasta vatten i stekpannan med fettet, lyft i spagettin i pannan tillsammans med pancettan. Precis som när man kokar risotto i en buljong ska pastan få koka i stekfettet. Låt koka i 2-3 minuter och rör om hela tiden. Det gör att stärkelsen från pastan utsöndras och det blir en krämig sås. När vattnet börjar koka bort och det är någon matsked kvar, ta panna av värmen och tillsätt äggsmeten. rör om tills det blir krämigt, tillsätt lite vatten om det blir för torrt. Smaka av med salt och peppar

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift