Jag gillar att testa nya recept både inom matlagning och bakning, allt för att kunna få en större vidd i det jag lagar och bakat till familjen. Samtidigt tycker jag det är väldigt nyttigt att lära sig vilka smaker som passar ihop, lyfter varandra eller rent av tar bort varandra. Min tanke är att om jag ska lyckas med att kunna fortsätta presentera bra mat till min familj måste jag ständigt utvecklas. Detta är en sådan rätt som jag hittade för ett tag sedan på Coop.se men inte haft tid att laga innan med potatis, aubergine och nötfärs.

2 msk olivolja
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finriven
4 msk tomatpuré
1 aubergine, grovriven
300 gram nötfärs
1 tsk strösocker
1 tsk mald kanel
1 tsk chiliflakes (kan uteslutas)
½ tsk svartpeppar
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
400 gram krossade tomater
600 gram potatis tunt skivad
150 gram riven ost
1 tsk salt

Heta upp oljan i en stekpanna, fräs lök och vitlök med tomatpuré. Tillsätt aubergine och färs och stek tills färsen är genomstekt. Tillsätt salt, socker, kryddor, vatten, buljongtärning och krossade tomater. Sätt ugnen på Låt puttra ihop några minuter.

Varva köttfärssåsen med tunt skivade potatisar i en ugnsform, avsluta med köttfärssås och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen i cirka minuter, tills potatisen blir mjuk

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift