Idag var vi på julmarknad och maten gjordes i all hast när vi kom hem av det som fanns hemma. Resultatet blev en härlig rätt som kan servera pasta, ris eller som vi gjorde idag med klyftpotatis. Jag höll det väldigt enkelt men ibland blir just de rätterna de som alla gillar, här var det kycklingfärs, lök, färska champinjoner, bacon och lite grädde som smaksattes med dijonsenap och svartvinbärsgelé.

750 gram kycklingfärs
300 gram färska champinjoner
1 paket bacon
1 schalottenlök
3 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
1 msk svartvinbärsgelé

Stek kycklingfärsen tills den fått bra färg i en gjutjärnsgryta, halvera eller kvarta under tiden champinjonerna och finhacka löken. Lyft ur kycklingfärsen när den är färdig och sänk värmen lite. Stek champinjoner och lök tillsammans tills champinjonerna släppt all vätska, häll i kycklingfärsen tillsammans med fonden. Höj värmen samtidigt som du häller i vispgrädde, dijonsenap och svartvinbärsgelé, smaka av med lite svartpeppar och låt såsen koka ihop ett par minuter innan den serveras med valfritt tillbehör.