Dags att göra man både till familjen denna söndag men även mat som kan bli matlådor till jobbet under den kommande veckan. Idag fick det bli lite av vad som fanns hemma i frys, kyl och skafferi, vi hade inte köpt något speciellt utan allt var ett öppet kort. Jag hade snabbt tankar på just en wok som man lätt kan slänga ihop och smaksätta den precis efter vad man har hemma.

1 kg köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
3 paprikor, gärna i olika färger
3 morötter
1 burk minimajs
200 gram äggnudlar
¾ dl ostronsås
1 ½ msk japansk soja
1 ½ msk kinesisk soja
3 tsk strösocker

Strimla paprikan, hacka löken fint, slanta morötterna, häll av minimajsen och dela de i mindre bitar, koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Stek färsen tills den fått lite färg och är genomstekt, under tiden blandas såsen ihop av ostronsås, strösocker, kinesisk- och japansk soja. Lyft ur köttet när det är färdigt och fräs morot och paprika i samma gryta, när paprikan börjar bli lite mjuk hälls köttfärs, nudlar och sås i grytan. Bland om så allt täcks av såsen och servera.