I helgen åt vi tacos och oavsett hur mycket eller lite färs jag steker till våra tacos så blir det en del över, denna gången närmare 400 gram. Jag gillar inte att slösa och vill använda alla slattar och rester i matlagningen och sökte på nätet efter olika rätter på rester efter taco. Jag hittade några som jag har sparat ner, men vissa ingredienser saknades så det fick bli en pasta på saker som fanns kvar i kylskåpet istället.

400 gram tacofärs
4 dl matlagningsgrädde
100 gram riven ost
1 msk kalvfond
Salt, peppar och paprikapulver

Värm färsen i en gryta tills allt blir varmt, häll på grädden och låt det koka upp. Koka pastan enligt angivelse på paketet, använd gärna färsk pasta. Häll i kalvfond och osten, låt den smälta in i såsen samtidigt som den kokas ner till bra konsistens. Smaksätt såsen med salt, peppar och paprikapulver och lyft över pastan med tång och blanda den med såsen, häll i lite av kokvattnet för att smaksätta pastasåsen och ge mer konsistens.

Servera med tagliatelle och cocktailtomater.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift