Då gårdagens mat inte räckte till mer än en lunchlåda fick jag göra en ny raid i kylskåpet och addera lite från frysen för att få gjort mina matlådor. Resultatet blev en krämig, smakrik pastarätt där kombinationen av champinjoner och vitlök gav en extra nyans. Planen var att göra egen pasta till detta men jag hade inte tillräckligt med mjöl hemma så det fick bli vanlig torrpasta istället. Det börjar bli en hel del pastarätter i samlingen nu och fler lär det komma, jag gillar att laga pastarätter och de är perfekta att ha som lunchlådor till jobbet.

450 gram kycklingfärs
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
150 gram färska champinjoner
3 dl crème fraiche
1 msk kalvfond
Parmesan

Värma vatten till pastan samtidigt som du börjar steka kycklingfärsen i en gjutjärnsgryta. Dela vitlöksklyftorna och dela eller kvarta champinjonerna, gnugga den skurna ytan på champinjonerna med vitlöksklyftorna innan champinjonerna blandas i kycklingfärsen. Hacka löken fint och låt den steka med i kycklingfärs och champinjoner. Låt allt fräsa tills champinjonerna släppt all vätskan, häll pastan i pastavattnet och koka den någon minut kortare än vad det står i anvisningen på paketet. Blanda i crème fraiche och kalvfond med kycklingen och champinjonerna, sänk värmen och låt såsen puttra ihop, smaka av med salt och peppar. Häll i pastan och låt den koka färdigt med såsen, riv parmesan över innan rätten serveras.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift