Ytterligare en härlig rätt som lagas i en och samma gryta, perfekt då man sparar på disk och allt får underbar smak när det får koka ihop. nu när hösten kommer så gillar jag att koka soppa och mustiga grytor och denna kommer definitivt göras igen. Underbar smak, lätt att göra och perfekt till matlådorna till veckan, svårt att toppa det. Receptet kommer från allas och det är Lina Lundström som har lagt upp det i deras receptsamling.

600-700 gram fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 gram champinjoner
250 gram steklök (jag använde vanlig gul lök istället)
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
2 msk fransk senap
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad rosmarin
1 msk pressad citronsaft
1 msk maizenaredning

Putsa fläskfilén och skär den i skivor, salta och peppra runt om. Bryn bitarna på båda sidor i en stekgryta i smör, ta upp köttet efterhand som det blir färdigt. Under tiden ansas champinjonerna, större halveras eller delas i kvartar. Fräs lök och champinjoner i stekgrytan tills vätskan ur svampen försvunnit och lägg då tillbaka fläskfilén. Häll på grädde, fond, senap, persilja, rosmarin och citronsaft. Låt koka på medelvärme i 15 minuter innan du reder av den med maizena.

Servera gärna med ugnsrostade rotfrukter.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift