Detta är ett perfekt recept att ha liggandes till middagar, speciellt om man serverar kött eller fågel. Man kan blanda och lägga till lite av varje men basen är potatis, rödbetor, rotselleri och kålrot. Idag hade jag även i morötter och sedan plockade jag den sista dillen och rosmarinen i landet och strödde över för att få lite mer smak i det hela.

4 normalstora potatis av fast sort
3 morötter
½ rotseller
½ kålrot
3 – 4 rödbetor

Rosmarin
Dill
Salt
Peppar

Sätt ugnen på 250°, smörj in en ugnsfast form och häll lite olivolja i botten. Skala de rotfrukter som behöver skalas och hacka sedan allt till lagom stora kuber. Hacka rosmarin och dill och strö över med salt och peppar och blanda sedan runt allt med fingrarna.
Sätt in formen i ugnen, efter 20 minuter ska man rör om för att det inte ska fastna i formen och efter totalt 40 minuter är denna underbara potatisrätt färdig att servera.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift