Jag gillar att testa nya saker att laga och speciellt när det gäller potatis, jag är verkligen inte förtjust i kokt potatis. Har fått det för mycket under uppväxten och ofta var det dåligt kokt, dåligt saltat och tråkig konsistens. När vi ska ha potatis här hemma brukar jag försöka alternera mig och göra nya saker, under gårdagen satt jag och tittade på Jamie Oliver som tillagade jullunch. Till kalkonen gjorde han krossade potatis i ugn med lite vitlökssmör penslat på toppen, jag kommer ihåg att jag sett recept på det i någon blogg och min tanke var att det kommer bli perfekt till dagens middag. Receptet hittade jag efter en stunds letande på Zeinas kitchen.

12 potatisar (jag fyllde en lagom stor form med så potatis så vi hade fler potatis)
100 gram smör
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad eller färsk rosmarin

Koka potatisen mjuka med skal, jag kokade de i 8 minuter, häll av vattnet och se till att vattnet på potatisen får rinna av. Sätt ugnen på 200°, smält smöret och blanda med pressad vitlök, salt och peppar. Lägg potatisen på en oljad plåt/ugnsform och krascha de med en gaffel eller potatisstöt. Pensla dem med vitlökssmöret och strö på rosmarin. Baka de gyllene mitt i ugnen i cirka 15 minuter,