Söndag och delvis planerad mat och delvis ta det som finns i kylen, här i en härlig egen komposition där potatisgratäng lagas tillsammans med kycklingfilé. Planen var att vi efter middagen skulle ut och åka pulka så det fick bli en rätt som kunde klara sig själv under tiden vi fixade med de saker som skulle med till en eftermiddag i pulkabacken. Här har jag mest låtit mina takar vandra och fört ihop smaker som jag själv tycker gifter sig bra tillsammans, barnen var lite skeptiska men när de väl hade smakat gillade de kombinationen av en potatisgratäng med soltorkade tomater och kycklingfilé.

8 medelstora potatisar
1 gul lök
1 purjolök
1 burk strimlade soltorkade tomater
2 dl grädde
150 gram riven lagrad ost
150 gram riven gratängost
500 gram kycklingfiléer

Sätt ugnen på 225°, skala och skär potatisen i stavar, skär löken i halvmånar och purjolöken i tunna skivor. Blanda potatis, lök, soltorkade tomater (med oljan) och den lagrade osten i en ugnsfast form samtidigt som kycklingfiléerna strimlas och steks på medelhög värme. Krydda kycklingen med paprikapulver och se till att de får lite stekyta, häll i kycklingen i den ugnsfasta formen och blanda runt allt väl. Häll på grädde, salta och peppra innan osten strös över gratängen. Grädda mitt i ugnen i 40 45 minuter