Hela familjen gillar att beställa wokade nudlar när vi äter på kinesiskt, jag har testat ett recept hittills och ville göra ett nytt försök med ett annat lite mer avancerat recept. Så fredagens middag fick bli kycklingwok med nudlar eller då chicken chow mein. Jag kollade runt på lite olika recept innan jag valde och jag har en del av de andra kvar som jag kommer att testa framöver med. Detta recept hittade jag på godare.se men det kommer från Emilia Milosavljevics som driver matbloggen Matinspo med Emilia. Resultatet blev väldigt lyckat och det kommer bli perfekt att ha med i matlådorna till veckan nu när semestern slutar för oss.

Kyckling
600 gram kycklingfilé
1 msk japansk soja
Peppar
2 tsk bakpulver

Såsen
2 ½ msk kinesisk soja
2 msk risvinäger
3 tsk srirachasås
1 ½ msk rapsolja
2 ½ msk oystersås
3 tsk strösocker

Grönsaker
1 paket äggnudlar
6 salladslökar
2 morötter
200 gram vitkål
2 vitlöksklyftor
2 tsk ingefära

Dela kycklingen i mindre bitar och marinera med soja, peppar och bakpulver, låt sedan vila under tiden du förbereder resten.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ den åt sidan.
Koka nudlarna men inte så de blir klara, de kommer bli klara när allt wokas (1-2 minuter från al dente). Lägg över nudlarna i en skål med kallt vatten för att stanna av kokningen och sila sedan av och låt de torka medan du förbereder resten.
Hacka alla grönsaker, riv vitlök och ingefära. Värm en wokpanna med olja och stek kycklingen så den får lite färg. Ta ut den och stek sedan paprika och morot i cirka 1 minut (paprika och morötterna ska vara lite krispiga), lägg i kålen och stek lite till.
Ta ut grönsakerna och häll i lite ny olja i pannan, vänd i salladslök, ingefära och vitlök och stek utan att löken tar färg. Vänd i nudlarna, blanda ihop och låt nudlarna stekas på lite,
Häll i såsen och blanda runt, häll därefter i kyckling och grönsaker och woka ihop allt innan rätten serveras.