Lördag och barnen fick fritt välja maten idag, då vi hade pannkakor innan i veckan (barnens absoluta favoriträtt) fick de inte välja det. De var båda två snabbt inne på att de ville ha spagetti med köttfärssås, då jag vet att de inte gillar svamp så letade jag upp ett recept på köttfärssås utan champinjoner i (vi hade inga färska champinjoner hemma för den delen heller). Rätten är inspirerade av ett recept jag hittade på Coop där jag i mångt och mycket följer receptet men adderar lite saker under tillagningen.

1 gul lök
3 morötter
1000 gram köttfärs
2 msk tomatpuré
1 burk krossad tomat
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 buljongtärning (valfri, jag hade grönsaksbuljongtärning som jag använde)
Parmesan

Skala och hacka löken fint, skala och riv morötterna på den grova sidan på ett rivjärn. Fräs lök och morötter i olivolja i en gjutjärnsgryta tills löken blir mjuk och lite genomskinlig, lägg i köttfärsen i omgångar så det inte blir för mycket att steka åt gången. Rör ihop allt när sista köttfärsen är stekt och se till att köttfärsen blir brun och lite smulig. Häll i tomatpuré, krossade tomater, honung och smula i buljongtärningen. Koka upp och sänk värmen, låt småputtra i cirka 20 minuter.

Servera med nykokt spagetti och riv lite parmesan över innan servering.