Pannkakor är en favorit här hemma, alla i familjen gillar det och vissa älskar det. Jag har alltid använt samma recept hittills i mitt liv, men tänkte man kan ju testa att variera. Detta recept från Per Morberg blir härligt frasiga och tunna med kolsyrat mineralvatten i. för att de ska hålla sig frasiga ska de placeras på galler och ätas direkt, placeras de i en hög förlorar de snabbt frasigheten.

2 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
½ dl mineralvatten

Blanda mjöl och salt i en skål, vispa i hälften av mjölken och vispa tills det är en slät pannkakssmet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt svälla i 30 minuter, innan man startar steka pannkakorna vispar man i mineralvattnet. stek pannkakorna och placera de nygräddade pannkakorna på ett galler för att svalna något innan de serveras.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift