Ett recept som kombinerar både lite kylskåpsrensning och lite av inköpen från gårdagen, receptet hittade jag för ett tag sedan när jag letade recept. Jag försöker ha lite olika förslag på nya rätter att plocka fram till helgen när hela familjen är hemma och gärna maträtter som kan bli lunchlådor till veckan som kommer. När det kommer till Carbonara så finns det hur många olika recept som helst och vissa anser att en speciell version är den rätta. Min tanke är bara att laga mat som familjen gillar, vissa recept följer jag helt och vissa ändrar jag lite i redan när jag provar första gången. För min del är en Carbonara en krämig pasta med ägg i som toppas med riven parmesan, enkelt och helt underbart gott. Receptet hittade jag på Marias mat.

Pasta för 4 personer
1 gul lök
1 stor klyfta vitlök
400 gram kycklingfärs
2 små paprikor (eller 1 stor)
1 ½ dl grädde
100 gram färsk spenat
2 ägg
Riven parmesan

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, hacka sedan lök och vitlök, smält smör i en stor stekpanna eller gjutjärnsgryta. Häll i löken samtidigt som du delar kycklingfärsen lite grovt innan den med åker i pannan. Låt allt fräsa och finfördela samtidigt försen med en plastgaffel. Hacka paprikan i små bitar och lägg i den när köttet fått lite färg, fräs någon minut och häll sedan på grädden. Låt allt koka upp innan spenaten hälls i, mängden minskar ordentligt när spenaten blir varm.
När pastan har kokat färdigt ta ½ – 1 dl pasta vatten och häll i grytan med färsen, häll av resten av vattnet och blanda ner pastan i såsen. Stäng av plattan och blanda så pasta och sås blandas ordentligt. Smaka av med salt och peppar och låt rätten svalna något. Knäck ett ägg i taget i pannan och rör om å ägget fördelas jämnt i pannan innan du knäcker nästa.

Vid servering rivs parmesan på toppen, antingen över hela rätten eller över varje portion.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift