Bara ett par dagar kvar till jul och dags att göra sillinläggningar till julbordet, först ut blir en löksill som jag hittade på ICAs hemsida. Det jag gillade lite extra med denna var att det var rödlök i och då den kokades med lagen så kommer smaken bli lite lik picklad rödlök i kombination med sillen. vi brukar köpa några lite mindre burkar med sill och sedan göra en del egna inläggningar. Denna gången blir det antingen två eller tre inläggningar som jag kommer att göra inför julbordet.

2 rödlökar
3 dl vatten
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 burk inläggningssill (á cirka 400 gram)

Skala och skiva löken, koka upp vatten med ättikssprit, socker, lagerblad, kryddpeppar och lök. Låt lagen kallna innan du tar fram sillen.

Häll av och skölj sillfiléerna, skär de i bitar och lägg i en burk, varva sillen och rödlöken, häll sist på lagen och låt sillen stå i minst 2 dygn innan den serveras.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift