Fortsatt lite sjukstuga här hemma så maten blir vissa dagar barnens favoriter men samtidigt vill jag testa nya rätter och utmana mig lite i matlagningen. Så idag blev det en rätt jag har haft sparad ett bra tag men med en lite ändring så den passar vår familj bättre. Grunden kommer från Coop och kombinerar kycklingfilé, broccoli, paprika och salladslök vilket jag följde. Till rätten serveras gräddfil, koriander och lime vilket jag valde bort. För att få lite sås i grytan hällde jag i lite fond och soja i slutet som fick både sätta smak och bli lite sås.

250 gram ris
600 gram strimlad kycklingbröstfilé
125 gram broccoli
1 röd paprika
2 knipplökar (jag valde vårlök)
2 dl majskorn (jag valde bort majs)

Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen, hetta upp en stor stekpanna eller wok (jag valde min gjutjärnsgryta) och lägg i kycklingen. Under tiden kycklingen steks delades broccolin i mindre buketter och stammen skalades och delades i mindre bitar, paprikan delades i mindre bitar och löken hackades grovt. När kycklingen fått lite färg hälls alla grönsakerna i, fortsätt stek på hög värme tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna lätt mjuka. Här hällde jag i 1 msk fond och 1 msk japansk soja för att få lite sås i grytan. Vänd ner riset och smaka av med salt och peppar