Jag älskar att laga varierad mat, nyttig och välsmakande mat som hela familjen kan njuta av. Jag gillar recept som får stå och puttra ihop sig i en stor gryta för att få ut så mycket smak som möjligt och när jag letade efter inspiration till helgens mat hittade jag detta underbara recept på Johanna Toftbys blogg. Hon kallar den världens godaste fläskfilégryta och jag kan enbart hålla med om att den verkligen är välsmakande och god, receptet var med hasselbackspotatis men jag valde att göra ugnsrostade rotfrukter istället då vi hade en del rotfrukter att ta hand om.

700 gram fläskfilé
3 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
1 msk tomatpuré
250 gram färska champinjoner
1 msk oxfond
Salt
Peppar
Cayennepeppar

Dela fläskfilén i mindre bitar som steks tills de fått färg runt om och sedan läggs de åt sidan. Hacka löken och kvarta champinjonerna, fräs de i smör tills champinjonerna har vattnat ur sig. Lägg i fläskfilén och rör ner resten av ingredienserna. Låt allt koka ihop, smaka av med kryddor, sänk värmen och låt grytan småkoka i 15 minuter under lock. Fyll på med vätska under tiden om det behövs, serveras med valfri potatis eller annat tillbehör.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift