Mitt i veckan och slut på matlådor i kyl och frys, det händer inte så ofta hos oss men ibland blir planeringen fel. En sådan vecka är det denna vecka, så igår när jag kom hem från jobbet fick jag kolla vad vi hade i kylen och se om jag kunde slänga ihop något. Vi har för det mesta crèam fraiche i kylen och i frysen finns det alltid grönsaker och kycklingfilé, som tur var fanns det även kycklingfilé i kylen. Detta är ett grundrecept jag använder relativt ofta, speciellt när jag bara behöver laga något snabbt antingen till kvällsmat eller till matlådorna.

600 gram kycklingfilé
250 gram färska champinjoner
5 dl crèam fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk kalvfond
1 paket strimlad skinka (går bra med strimlat bacon med)
Parmesan

Strimla kycklingen och stek den i smör eller olivolja tills den får lite färg, häll kycklingbitarna i en kastrull. Dela eller kvarta champinjonerna (beror på hur stora de är) och stek de i olivolja tillsammans med hackad vitlök och den strimlade skinkan tills all vätska har försvunnit från svampen, häll i svamp, vitlök och skinka i kastrullen med kycklingen och häll på crèam fraiche. Låt det koka upp, sänk värmen så pastasåsen bara småputtrar, smaka av med fond, salt och peppar. Koka pastan ett par minuter kortare än anvisningen på förpackningen, flytta sedan över pastan till såsen och låt den koka färdigt i såsen. Häll samtidigt ½ dl pastavatten i såsen och låt allt koka färdigt.

Servera gärna med bröd att få upp såsen med och en grönsallad och riv lite parmesan över för extra god smak