Ibland är det skönt att göra lite lättlagade rätter, mat som nästan sköter sig helt själv och man kan pyssla med annat istället under tiden. Denna rätt ska egentligen göras på kycklingfilé men jag testade att göra den på kycklingfärs istället och det blev jättegott. Fyra väl valda ingredienser och lite krydda på det och man får en fantastisk maträtt som blir perfekt nu till veckans matlådor. Receptet kommer från Zeinas kitchen där jag genom tiden bloggen har funnits har hittat många bra recept.

800 gram kycklingfilé (jag hade 750 gram kycklingfärs)
4 vitlöksklyftor
2 ½ tsk chili- eller paprikapulver
5 dl crème fraiche
150 gram färsk babyspenat
1 msk japansk soja
Cirka 400 gram pasta

Hacka kycklingen i bitar, finhacka vitlöksklyftorna. Hetta upp olja och stek kycklingen tills den fått färg. Vänd i vitlök och chili- eller paprikapulver och stek under omrörning i cirka 2-3 minuter, tillsätt crème fraiche och soja. Rör om och smaka av med salt och peppar, låt sedan såsen puttra utan lock i cirka 15 minuter. Vänd i spenaten och låt såsen sjuda i cirka 1 minut. Servera med pasta och grönsallad.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift