Söndag och dags att se till att det finna matlådor att ta med till jobbet, denna rätt har jag haft planerad ett tag men det har inte blivit av att jag gjort den innan idag. Idag gjorde jag den på färsk kyckling som först ugnsstektes men den går lika väl att göra på färdiggrillad från butiken. Kycklingen finfördelas och kokas ihop med grädde, fond, dijonsenap och ärtor till en välsmakande pastasås som idag serverades med hemgjord pasta.

1 kyckling (antingen färsk eller färdiggrillad)
Cirka 5 dl vispgrädde
2 msk fond
1 msk dijonsenap
1 dl frysta gröna ärtor
25 gram smör eller fettet från kycklingen

Om du har köpt en färsk kyckling kyckling måste den först stekas i ugnen, jag körde med salt, peppar, rosmarin som gnuggades in i skinnet på kycklingen och sedan penslade jag den med smält smör, in på 175° i en timme, kolla så innertemperaturen vid benet är 82°

Koka upp vatten till pastan och finfördela kycklingen i en gryta, häll på fettet som samlats i ugnsformen efter kycklingen tillsammans med vispgrädden och fonden och koka upp, sänk sedan så det bara sjuder under tiden som pastan kokas. När det är några minuter kvar tills pastan är färdigkokad flyttas den över till såsen och kokas färdigt där. Häll i ärtorna samtidigt och låt pastasåsen koka upp igen, smaka av med salt och peppar innan rätten serveras med en frisk sallad och brytbröd till.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift