Lördag och jag fick jag laga mat efter eget huvud, testa att göra en pastarätt med ingredienser som jag tycker passar ihop. Rätten gjordes på det som fanns tillgängligt i kylskåpet med tillskott av kalkonfärs, det som fanns att tillgå var rödlök, vitlök, paprika, purjolök och parmesan. Allt fick sakta sjuda ihop för att sedan blandas med pastan innan servering.
Att få chansen att testa sig fram i köket, se vilka smaker som fungerar och sedan höra från familjen att de gillar maten jag lagar för mig att växa och inse att jag har rätt bra kunskaper numera efter nystarten 2018

500 gram kalkonfärs
1 rödlök
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
1 gul paprika
300 gram champinjoner
4 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl parmesanost
4 dl valfri pasta

Sätt på vattnet till pastan samtidigt som kalkonfärsen steks i en gjutjärnsgryta, fördela den lite grovt och låt den steka tills den fått lite färg. Halvera eller kvarta champinjonerna under tiden som köttet steks. Ta upp köttet och lägg det i en skål och häll i champinjonerna utan något smör eller vätska i grytan, låt champinjonerna stekas tills all vätska har försvunnit från dem. Under tiden hackas rödlök och vitlök fint och purjolöken strimlas. Ta upp champinjonerna och lägg de bredvid köttet, häll i rödlök, vitlök och purjolök och låt det stekas med smör på medelvärme tills löken blir mjuk. Häll i köttet och champinjonerna tillsammans med grädden och låt allt koka upp. Sänk värmen och låt pastasåsen sjuda under tiden pastan kokas, sätt tiden till 2 minuter kortare än vad som står angivet på paketet. Flytta över pastan till gjutjärnsgrytan tillsammans med riven parmesan, låt allt koka ihop och smaka av med salt och peppar.

Jag tyckte det var lagom med parmesan i rätten så jag rev ingen över rätten utan strödde bara lite dill över innan servering