Mitt i veckan och det började ta slut på matlådor i kyl och frys, så igår fick jag efter kvällsmaten var gjord göra lite extra matlådor. Valet denna gång föll på ett recept jag hittade för ett tag sedan på recept.se, visserligen var det med kokt potatis men jag valde bort det för att istället göra potatisklyftor i ugnen att ha med.

250 gram kycklingfärs
1 äggula
½ dl matlagningsgrädde
2 tsk dijonsenap
1 tsk torkad dragon
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

150 gram champinjoner
½ dl vitt vin
½ dl matlagningsgrädde
½ msk hackad färsk dragon eller 1 msk persilja

Blanda alla ingredienserna till färsbiffarna, hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut färsen till 6 små biffar. Stek på medelvärme tills de är genomstekta och gyllenbruna.
Halvera eller kvarta champinjonerna beroende på deras storlek, stek de i smör tills vätskan försvunnit i, salta, peppra och häll på vinet. Låt vinet koka in och häll sedan på grädden, koka ihop lite och rör ner dragon (eller persilja).

Servera med potatis och ärtor.