En snabblagad pastarätt där allt lagas i samma gryta och mot slutet kokar pastan med också. Peston sätter underbar smak på denna rätten och det behövs bara lite salt och peppar för att få den perfekt. Jag älskar denna sortens mat där nästan hela rätten görs i samma gryta, mindre disk och jag får använda min gjutjärnsgryta oftare. Receptet kommer från en av mina absoluta favoriter, Zeina Mourtada och hennes blogg Zeinas kitchen, där jag ständigt hittar ny inspiration till maten jag lagar till min familj.

400 gram pasta (gärna penne eller spagetti)
3 kycklingfiléer
200 gram pesto
200 gram cocktailtomater
1 gul lök
3 dl grädde
Salt & Peppar
Garnering
Parmesan
Färsk basilika

Hacka lök i mindre bitar och kycklingen i tärningar, hetta upp olja och stek löken tills den blir gyllene. Vänd i kycklingen och stek tills den fått färg. Blanda i grädde och pesto, rör om och smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka i cirka 15 minuter, passa på att koka pastan samtidigt. För mig blev såsen lite för tjock mot slutet men det fixades med lite vatten från pastan. Dela tomaterna och låt de koka med i 2-3 minuter tillsammans med pastan som är koka al dente.

Toppa med riven parmesan och lite basilika vid servering, servera gärna ett gott bröd till att suga upp såsen med.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift