Att vara ledig mitt i veckan är helt underbart, resten av arbetsveckan blir härligt kort. Jag har även lyxen att sluta tidigt på fredagar så det blir helgen blir lite extra lång. Mitt i veckan betyder med att veckohandlingen är inte gjord ännu, dagens rätt blev vad som fanns i kylskåpet. Som tur var hade jag alla ingredienserna hemma för att testa receptet som jag hittade på Coops hemsida. En krämig välsmakande rätt som jag kommer att göra igen och eventuellt göra lite ändringar för att få den precis som jag vill ha den.

400 gram pasta
400 gram köttfärs
250 gram champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde eller crème fraiche
1 köttbuljongtärning
Parmesanost

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, stek färsen i en stekpanna eller gjutjärnsgryta tills den är brun och smulig. Dela under tiden champinjonerna och hacka vitlöken som sedan hälls i köttfärsen. Stek under omrörning i ytterligare 3 minuter. Häll i 2 dl pastavatten samt grädde eller crème fraiche. Riv ner köttbuljongen, riv lite parmesan i såsen och låt sjuda i cirka 5 minuter. Vänd i pastan och servera med hyvlad eller riven parmesan.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift