Söndag och rätten idag blev lite ta vad som finns i kylen och frysen och kombinera till något gott. Basen var kalkonbacon och kycklingfärs och de grönsaker som fanns hemma var broccoli och paprika. Rätten blev väldigt lyckad och alla ingredienserna kompletterade och lyfte varandra, hela familjen gillade maten och det blev till och med över att ha i matlådorna under veckan som kommer.

750 gram kycklingfärs
1 paket kalkonbacon
1 broccoli
2 paprikor, gärna olika färg
3 dl vispgrädde
1 msk fond
1-2 msk majsstärkelse
400 gram pasta av valfri sort

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Dela bacon i ½ cm bitar och stek de i en gjutjärnsgryta, när de fått lite färg hälls kycklingfärsen i och steks tillsammans med baconet. Under tiden färsen får färg delas broccolin i mindre buketter, stammen skivas och paprikan strimlas. När kycklingfärsen fått färg hälls grönsakerna i och får steka med i ett par minuter innan grädden hälls i tillsammans med fonden. Låt allt koka ihop ett par minuter och smaka sedan av med salt och peppar, om det inte finns tillräckligt med sås hälls pasta vatten i och allt kokas ihop med hjälp av majsstärkelse.

Servera med pasta, lite parmesan och en lättare sallad till.