Barnen önskade hamburgare i veckan som gick och när jag kollade vad som fanns i frysen var det bara kycklingfärs. Jag har aldrig testat göra kycklingburgare så det fick jag ta och testa, receptet kommer återigen från Zeinas kitchen. Denna gången var jag lat och hade köpta hamburgerbröd, jag brukar ha mina egna i frysen men de har haft en strykande åtgång tyvärr. Resultatet blev väldigt lyckat och barnen åt och blev mätta.

500 g kycklingfärs (eller 4 kycklingfiléer)
1 ½ dl ströbröd
½ dl mjölk
1 tsk dijonsenap
1 ½ tsk lökpulver
3-4 msk finhackad persilja eller 1 msk torkad persilja
2 tsk paprikapulver
Cirka 1 ½ tsk salt (gärna örtsalt)
Svartpeppar

Om du använder kycklingfilé:
Skär kycklingfiléerna i bitar, släng eventuella senor eller fett i köttet. Lägg i en matberedare och kör några varv tills det blir en finfördelad färs.

Blanda alla ingredienser väl i en bunke, låt stå och svälla i cirka 15 minuter i rumstemperatur.
Hetta upp olja i en stekpanna, fukta händerna lätt och forma bollar av köttet (5-6 stycken blir det). Placera två eller tre bollar i stekpannan (beror på hur stor stekpanna du har), lägg ett bakplåtspapper på bollen och tryck ut den till en hamburgare med en stekspade. De ska inte vara för tjocka, ½ cm räcker gott och väl. Stek på medelvärme cirka 7 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för hög värme, annars blir de färdiga utanpå men fortfarande råa inuti. Det ska inte heller vara för låg värme, medelvärme där de får en fin stekyta.

Servera med hamburgerbröd och valfritt tillbehör.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift