För att par veckor sedan beställde jag fel sorts kyckling, paketen lades i frysen och jag hade nästan glömt bort de. I går behövde jag göra något snabbt till middag och samtidigt tömma kylskåpet lite, förpackningen med de strimlade kycklinglår tinades upp under natten. Tillsammans med morötter, schalottenlök och crème fraiche blev det en väldigt lyckad pastarätt som hela familjen gillade.

1 förpackning strimlade kycklinglår
3 morötter
1 schalottenlök
2 dl crème fraiche
250 gram färska champinjoner
1 msk fond
Parmesan

Värm en gjutjärnspanna och häll i lite olivolja, fräs de strimlade kycklinglåren på hög värme i omgångar tills allt fått bra färg. Lägg kycklingbitarna i en skål och déglacera gjutjärnsgrytan med 1 dl vatten, häll sedan vattnet över kycklingdelarna.
Sätt tillbaka gjutjärnsgrytan på spisen och lägg i champinjonerna (kvarta eller halvera de om de är för stor) och stek de tills all vätska har försvunnit. Hacka under tiden schalottenlöken och morötterna fint och häll i de när champinjonerna har släppt all sin vätska. När löken börjar bli mjuk och lite genomskinlig häller du tillbaka kycklingen och samtidigt även crème fraiche och fond. Låt koka på medelvärme under tiden som pastan kokar. Smaka av med salt och peppar och servera gärna med grönsallad, lite parmesan och basilika på toppen

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift