Vi hade tacos i lördags och hur man än planerar tycker jag alltid att det blir en massa köttfärs över. Denna överblivna köttfärs brukar jag oftast göra tacopaj med, men idag ville jag testa något annat. Efter lite sökande på Google landade jag på Old El Pasos hemsida och hittade där tacogratäng, visserligen inte överbliven tacofärs men det gick lätt att ändra i receptet. Resultatet blev en väldigt god gratäng som kommer bli perfekt till lunchlådor.

Gårdagens tacoköttfärs
1 gul lök
1 dl vatten
500 gram kokt pasta penne
1 burk majs
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 200°, koka pastan enligt anvisning på förpackningen (jag tog lite olika formade pasta och inte bara penne). Hett upp en stekpanna, hacka löken och låt den bli lagom gyllene innan köttfärsen hälls i. Blanda och när allt fått stekyta och är varmt hälls vattnet på och låt sedan sjuda i 3 – 4 minuter.

Ta fram en ugnsfast form, varva pasta, köttfärs, majs och riven ost. Grädda gratängen mitt i ugnen tills den är gyllenbrun, cirka 10 minuter.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift