Av alla jordens språk gillar jag italienska mest, allt låter så exotiskt när man hör det på italienska. Här har vi köttfärssås gjord på kycklingfärs (kan även göras på annat kycklingkött) och på italienska låter det helt magiskt. Receptet hittade jag på bloggen godaitalien.se och för mig som gillar italiensk mat är det en guldgruva där jag kommer plocka många recept att prova.

4 portioner pasta av valfri sort
400 gram kycklingfärs (alternativt finskuret kycklingkött)
1 schalottenlök
1 morot
1 selleri
16 körsbärstomater
½ – 1 glas vin (eller motsvarande mängd grönsaksbuljong)
1 lagerblad
Färsk rosmarin, timjan och mejram

Hacka lök, morot och selleri fint, häll rejält med olivolja i en kastrull (alternativt gjutjärnsgryta) och tillsätt lök, morot och selleri. Låt det steka på svag värme i ett par minuter, tillsätt kycklingen och bryn den i pannan i ett par minuter. Häll på det vita vinet och låt alkoholen koka bort, dela tomaterna och tillsätt de i grytan tillsammans med salt, lagerblad och de hackade örterna. Häll på vatten så att alla ingredienser är täckta, täck med lock och koka på medelhög värme i ca 40 minuter.
Mot slutet av tillagningen, ta av locket, höj värmen och låt såsen reducera och tjockna något, rör om ofta.

Servera med valfri pasta och avsluta med att toppa med lite mer hackade färska örter.