Söndagsmiddag och planering för matlådor till veckans arbete i ett, resultatet blev denna korvgratäng som jag hittade i bloggen Niiinis kitchenlife. Med en kombination av både färskost och vanlig ost blev den extra lyxig och god, barnen gillar inte den hårda skorpan det kan bli av gratinerad ost så jag hade i osten i pastan innan såsen blandades in. Receptet är gjort för hot dog men jag hade falukorv i kylen som vi använde istället och det blev bra resultat av det med.

1 paket hot dogs (eller annan korv som du föredrar, 400 gram)
2 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
1 tsk paprikapulver
1 pressad vitlöksklyfta (jag valde att fin hacka den istället)
1 ½ dl vatten
300 gram pasta
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225°, koka pastan 1 minut kortare än vad det står på förpackningen. Skiva korven i slantar/bitar och stek den i smör. Pressa i vitlöken, jag skar hackade den fint istället, pudra på med paprika pulver och smaka av med salt och peppar. Häll i tomatpuré, dijonsenap, balsamvinäger och vatten, rör om och låt allt puttra upp en stund. Häll i färskosten, rör om tills den lösts upp och låt puttra på svag värme i cirka 3-4 minuter.
Häll i korvröran i en ugnsfastform, häll över pastan och rör om så allt blandas. Toppa med riven ost, här valde jag att blanda om så den rivna osten blandades in i gratängen. Jag piffade upp med lite hacka dill också.

Gratinera i ugnen i 10-15 minuter

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift