Jag försöker lite då och då byta ut vanlig blandfärs till kycklingfärs med rätt spridda resultat, visst har fungerat annat inte. Detta är ett recept som blev gudomligt gott på kycklingfärs och hela familjen gillade den. Receptet kommer från ICA och deras kundtidning Buffé och det kommer med all sannolikhet göras fler gånger

350 gram kycklingfärs
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 äggulor
2 dl vispgrädde
Ströbröd

Sätt ugnen på 175°, lägg mycket kall kycklingfärs i en matberedare och häll i salt, nymalen vitpeppar och äggulor. Kör matberedaren på full effekt i cirka 20 sekunder eller tills färs och ägg blandats väl. Tillsätt grädden i omgångar tills allt blandats till en smidig färs. Forma 4 rejäla “burgare” med fuktiga händer. Strö över ströbröd (jag vände de i ströbröd) och bryn försiktigt wallenbergarna på bägge sidor i en het stekpanna med smör och olja. Placera de i en ugnsfastform och kör de färdigt 10 minuter i ugnen.

Servera med potatismos, lingonsylt, ärtor och brynt smör

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift