Ibland är det skönt att maten sköter sig själv, ibland har man fullt upp och maten ska bara bli färdig med minsta möjliga tidsåtgång. Idag var en sådan dag, vi har haft fullt upp och imorgon ska vi ha kalas x 2 och har inte hunnit med allt inför dessa 2 kalas. Rätten blev ett hopkok av rester och lite av det jag hade köpte hem till helgen och resultatet blev väldigt lyckat, detta kommer att göras igen hos oss.

1 kg fast potatis
1 gul lök
cirka 150 gram riven ost
4 kycklingfiléer
2 dl vispgrädde

Sätt ugnen på 225°, skiva potatisen i jämntjocka skivor, strimla löken och dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Börja med att steka kycklingen på hög värme så den får bra stekyta, under tiden varvar du potatis, lök och ost i en ugnsfastform. Salta och peppra över och häll sedan på grädden, sist placeras den stekta kycklingen på toppen och allt tillagas i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Känn med en sticka så potatisen är färdig innan servering.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift