Efter gårdagens pizza fanns det fortfarande en del pizzadeg kvar jag hatar att slänga mat och började söka efter maträtter man kan göra med pizzadeg. Rätt snabbt hittade jag denna lilla underbara godsak som hela familjen älskade och som jag garanterat kommer att göra igen. Receptet kommer från ICA och innehåller även ett recept på pizzadeg, men då jag hade kvar av gårdagens fina deg så struntade jag i den delen och plockade bara med resten av receptet hit till bloggen.

Pizzadeg
Strimlad rökt skinka
Ketchup eller tomatsås
1 förpackning riven ost
Oregano

Ta fram degen och kavla ut den till en kvadratisk tunn deg, bred på ketchup, krydda med lite krossad oregano och sprid över den rivna osten. Jag valde att inte ha ost på cirka 2 cm längst in i rullen och lite mer i ytterkanten, allt för att med hjälp av osten få rullen att hålla ihop bättre. Rulla ihop degen och skär den i lagom breda bitar som placeras på en plåt med bakplåtspapper. Låt de jäsa övertäckta med en bakduk i cirka 20 minuter.

Sätt ugnen på 225°, pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite flingsalt och oregano innan de gräddas mitt i ugnen i 12 – 15 minuter. Låt de svalna lite innan servering.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift