En egen påhittad rätt som styrdes vad som fanns att köpa till bra pris i butiken, dessutom är alla ingredienserna svenska. Här kombineras knaperstekt bacon med stekt strimlad kycklingfilé, broccoli och blomkål. För att få lite mer fasthet i både broccoli och blomkål valde jag att inte koka den utan fräste på den i gjutjärnsgrytan med fettet från bacon och kycklingfilé och lite fond. Resultatet blev precis så gott som jag hade tänkt och som innan skivas stammen på broccolin tunt och steks tillsammans med den strimlade kycklingfilén.

4 kyckling bröstfiléer
2 paket bacon
1 blomkålshuvud
150 gram broccoli
5 dl crème fraiche
1 msk fond

Sätt på plattan till pastan och koka den enligt anvisning på paketet, dela bacon i cm tjocka bitar som stekt knapriga i en torr gjutjärnsgryta. Under tiden strimlas kycklingfiléer och broccoli samt blomkål delas i mindre buketter. När baconet är färdigt hälls det upp i en skål och kycklingen steks i omgångar, under tiden kycklingen steks skivas stammen på broccolin i tunna skivor som steks med när sista omgången kyckling hamnar i gjutjärnsgrytan. När kycklingen fått färg hälls den upp i en skål och buketterna av broccoli och blomkål fräses på hög värme så de får lite färg, häll i fond och rör runt under tiden de steks. När de fått lite färg hälls kyckling och bacon tillbaka tillsammans med crème fraiche. Koka upp och låt det småkoka tills pastan är färdig, om det blir för lite sås kan man hälla i lite pastavatten mot slutet för att få mer sås.