Jag hittade fläskytterfilé till riktigt bra pris när jag veckohandlade, detta receptet från Allt om mat hade jag liggande sedan innan. Jag gillar att göra pasta på helgen som blir lite extra saftig och god när man värmer det i veckan på jobbet. Barnen älskar med pasta och gillar att smaka på alla olika sorter jag lagar, vilket kan ses som en lyx. Sedan att de petar bort svampen ser jag inte som några problem, jag tar gärna deras svamp med. Den har u kokat med i såsen och smaksatt hela grytan redan.

400 gram fläskytterfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 gram svamp (jag valde färsk champinjon)
2 ½ dl grädde
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 msk fond
1 msk dijonsenap
1 kruka bladpersilja

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, strimla köttet, skala och finhacka läk och vitlök, ansa och dela svampen. Bryn köttet i en gjutjärnsgryta eller stor stekpanna, krydda med salt och peppar och lägg det färdigstekta köttet på ett fat. Stek svampen, lök och vitlök i smör, när svampen har släppt all vätska hälls köttet tillbaka tillsammans med grädde, vatten, buljongtärning, fond och senap. Låt småkoka i cirka 10 minuter, smaka av med salt och peppar och red eventuellt såsen med majsstärkelse eller mjöl.
Repa och finhacka persiljan, rör ner den i såsen och riv parmesan över. Vänd i pastan och garnera med lite extra parmesan.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift