Detta receptet hittade jag för ett tag sedan när jag satt och kollade runt efter inspiration på rätter att laga. En av min frus favoriträtter är en rätt som jag har funderat ut efter ett besök på restaurangen Chop-chop – Cashewkyckling och jag har länge letat efter fler recept i samma stuk. Detta hittade jag på matisnspo som drivs av Emilia Milosavljevic och det blev verkligen succé hos oss.

500 gram kycklingfilé
1 dl majsstärkelse

Sås
3 msk japansk soja
2 msk kinesisk soja
1 msk risvinäger
3 msk farinsocker
1 vitlöksklyfta
1 msk majsstärkelse

1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 dl cashewnötter

Skär kycklingen i mindre bitar, salta och vänd sedan alla bitar i majsstärkelse i en skål.
Värm en panna med rikligt med olja och stek kycklingen i 2-3 omgångar i cirka 4 minuter eller tills de är genomstekta och lite gyllene. Låt rinna av på bakplåtspapper.

Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål. Tärna paprikan, löken och hacka vitlöken.
Fräs löken och cashewnötterna i en panna med lite olja. Tillsätt sedan paprikan och vitlöken, stek lite till. Vänd sedan i kycklingen och såsen. Låt wokas ihop i 3-4 minuter.

Servera med ris eller risnudlar och sötsur sås! Eller toppa med en chilisås eller chiliflakes för lite hetta.