Att kunna laga hela måltiden i en gryta eller som här min underbara gjutjärnsgryta är något jag gillar och jag försöker leta efter recept som passar till det. Detta receptet hittade jag på Coop när jag i veckan gjorde veckohandlingen och tänkte att jag var tvungen att prova. Hela familjen åt med god aptit och det blev även ett par matlådor att ta med till jobbet. Receptet är även lått att ändra för att få det lite mer efter sin egen smak så denna rätt kommer att lagas fler gånger framöver.

250 gram nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
400 gram krossade tomater
400 gram vita bönor i tomatsås
7 dl vatten
2 tsk torkad timjan eller oregano
320 gram pasta
Salt & peppar

Hacka lök och vitlök fint och stek löken tillsamman med färsen i en stor stekpanna tills färsen är genomstekt. Salta och peppra och riv morötterna grovt, häll i vitlök och morötter och stek ett par minuter till. Häll på krossade tomater och vita böner och cirka hälften av vattnet- Låt småputtra i fem minuter och smaka av med salt, peppar och timjan/oregano. Häll i pastan och resten av vattnet och sjud på svag värme till pastan är al dente. Om rättn blir torr kan man hälla på mer vatten.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift