En snabb välsmakande rätt som passar perfekt som middag men även till matlådorna till jobbet, kan det bli bättre. Med enkla medel blir denna krämiga pastasås extra välsmakande utan massvis med kryddor. Receptet hittade jag på tasteline och det är Mari Bergman som har lagt upp det där. Denna sortens mat gillar jag verkligen, allsidig mat som med lite extra dekoration kan vara en fredagsmiddag med vänner eller en snabb rätt att slänga ihop en onsdag när barnen är jättehungriga när de kommer från förskolan.

400 gram tagliatelle
600 gram kycklingfiléer
1 gul lök
2 klyftor vitlök
140 gram soltorkade tomater
1 msk kycklingfond
2 ½ dl vispgrädde
½ tsk torkad basilika
100 gram parmesanost
Salt & peppar

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, skala och finhacka lök och vitlök, strimla kycklingen och de soltorkade tomaterna. Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök, kyckling och basilika tills allt för en fin stekyta. Tillsätt de soltorkade tomaterna och oljan de låg i, tillsätt sedan fond, grädde och ½ dl av pastavattnet och låt allt koka ihop i 4-5 minuter, smaka av med salt och peppar, sila av pastan och blanda den med kycklingsåsen. Vänd ner finriven parmesanost och servera med en sallad.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift