En snabblagad rätt med det som barnen älskar kan även passa en lördag, perfekt när man har en massa annat på gång samtidigt och måste få till maten i all hast. Här har jag utgått från receptet på vanlig makaronipudding, men jag hade ingen bacon så det fick bli falukorv istället och det blev minst lika gott.ca

5 dl Gammaldags idealmakaroner
ca 400 gram falukorv
1 gul lök
3 ägg
3 dl mjölk
120 gram riven ost (1 liten påse)

Koka makaronerna lite kortare än anvisningen på paketet (jag körde på 7 minuter), under tiden som makaronerna kokar skala löken och hacka den och tärna falukorven. Sätt ugnen på 200° och stek falukorven och löken lite snabbt i en het panna för att få lite extra smak, blanda sedan makaroner, falukorv och lök i en ugnsfast form. Knäck äggen och häll på mjölken (går bara att ta 50/50 mjölk och grädde med) och vispa ihop en äggstanning, salta och krydda innan den hälls i formen. Strö osten över och gratinera i cirka 30 minuter, tills osten fått fin färg och äggstanningen har stelnat.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift