Kylen är full med rester från julen som måste tas omhand men idag ville vi äta något annat och packade bara ner julmaten i lunchlådor till att börja med. Barnen ville ha något med ärtor och det jag hade tillgängligt som skulle fungera var kyckling och pasta, efter lite letande hittade jag detta receptet på Aftonbladet. Jag gjorde lite små förändringar som står i receptet nedan, jag river oftast inte vitlök utan hackar den fint och jag hällde i lite av pastavattnet för att få i lite stärkelse i såsen.

300 gram pasta
3 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
2 ½ dl grädde
2 ½ dl vatten
50 gram smör
250 gram parmesanost
2 dl gröna ärtor
Salt och peppar

Koka pastan enligt anvisningen på paketet, skiva kycklingfiléerna och stek de i smör tills de får färg. Hacka vitlöken fint och låt den fräsa med kycklingen innan grädden och vattnet hälls i. Lägg sedan i smöret och låt det sälta samtidigt som ärtorna kokas enligt anvisning på paketet. Riv parmesanosten och häll den i pastasåsen, rör om så den smälter in, skeda i ett par skedar pastavatten för att få i lite stärkelse, smaka av med salt och peppar och låt allt koka en stund på medelvärme för att tjockna.

Blanda ner ärtor och pastan och blanda om innan det serveras med lite riven parmesan på toppen tillsammans med lite peppar.

image_pdfSpara som pdfimage_printUtskrift